NIEUWS

Autobedrijf van Herick bouwt haar werkplaats uit met CBX Nederland

Het team van Autobedrijf van Herick groeit hard; er werd in het voorjaar van 2017 begonnen met alleen de twee eigenaren!

Autobedrijf van Herick startte in het voorjaar van 2017 in Voorthuizen en richtte zich op het in- en verkopen van auto's. De werkplaats werd bezet door één monteur (tevens mede-eigenaar): Herald Hardeman die de werkplaats vooral gebruikte om de ingekochte auto's weer klaar te maken voor de verkoop. Destijds werden via een grossier twee bruggen en gebruikte wielservice apparatuur aangeschaft.

Al snel groeit van Herick uit haar jasje

Binnen 3 jaar groeit van Herick echter uit tot een autobedrijf dat veel verder gaat dan alleen auto's klaarmaken voor de verkoop. Dat betekende een nieuwe locatie, aangezien op de oude locatie slechts plaats was voor twee werkplekken. Na een flinke zoektocht werd dan toch het droompand in Barneveld gevonden. Een flinke verbouwing verder kon in april 2020 het licht op groen: het vernieuwde van Herick ging van start!

Welke leverancier?

Tijdens de verbouwing kwamen de vragen. "We gingen van twee werkplekken naar vijf werkplekken, wilden APK zelf gaan doen", aldus Herald Hardeman. "Toen zagen we al gauw dat we wat apparatuur betreft een kwaliteitsslag wilden maken. Ik heb toen meerdere partijen uitgenodigd, daar zat CBX Nederland ook bij. Ik kende jullie uit ervaring, ook van collega's die met jullie zaken doen. Ik vond van CBX dat er veel oog was voor de kwaliteit van de apparatuur."

Al gauw bleek dat het aanbod en de manier van werken aansloot bij wat er vanuit van Herick verwacht werd. Herald geeft ook aan dat hij graag met één leverancier verder wilde, dus het totaalpakket moest goed zijn. "Het gevoel was goed, en daarnaast hoorde ik in de markt dat de bruggen kwalitatief gewoon goed waren. De benadering, hoe het gelopen is, de tijd die door de vertegenwoordiger er in is gestoken, het beviel gewoon allemaal."

Ook toen het er uit zag alsof het APK-gedeelte van de nieuwe werkplaats toch even zou moeten wachten werkte het prettig samen met CBX. "Het was even aanpassen en we konden weer verder", zo vertelt Herald over de flexibiliteit. "Achteraf kregen we toch weer groen licht om de APK te doen, en ook toen werd er mee gedacht."

20200529_110643.jpg20200602_114554.jpgTeam_1_RGB-klein.jpg

En, hoe bevalt het?

"De apparatuur werkt prima. De manier waarop het opgeleverd is, ben ik ook tevreden over. Ik had achteraf misschien liever aan andere keuze gemaakt als het gaat om de brugkrik. Verder werkt die gewoon prima. De platenbank is ook een hele fijne bank. Ik heb nog getwijfeld om naar een rollenbank te gaan maar achteraf ben ik hier blij mee. Mocht je ooit besluiten de remmenbank te verhuizen dan ben je hier flexibeler mee."

Van Herick tijdens de coronacrisis

Uiteraard heeft de coronacrisis ook zijn uitwerking op Autobedrijf van Herick. Herald blijft toch positief. "Als iemand aan mij vraagt 'hoe gaat het', dan zeg ik 'grillig', maar als ik naar mijn werkplaatsomzet kijk dan zit daar gewoon een plus in. We blijven wel een beetje achter op wat we gehoopt hadden maar gezien de omstandigheden draaien we gewoon goed. Wat verkoop betreft draait het ook prima. Je hebt wat improvisatie nodig maar met duidelijke afspraken en coronamaatregelen kom je een heel eind. De ene week loop je je de benen uit te lijf, de andere is het rustiger. De bezoeken verplaatsen zich, meer doordeweeks waar dat eerder zaterdag was."

Blik op de toekomst

Wat de toekomst betreft is Herald optimistisch. "We bekeken van de week foto's van de verbouwing, toen zeiden we tegen elkaar dat we best wel meer ruimte kunnen gebruiken. We blijven groeien en hebben er net weer nieuw personeel bij. We proberen het werk binnen de tent te houden dus zullen vroeg of laat weer moeten verbouwen. Dat betekent op termijn ook uitlijnen. Je wilt je klanten graag in de werkplaats houden, als je de apparatuur in huis hebt ga je er ook meer op sturen. We zien ook steeds meer werkplaatsomzet die niet verkoopgerelateerd is."

Autobedrijf van Herick gaat zo te zien een zonnige toekomst tegemoet. "We zijn pas vanaf april hier bezig en als ik zie wat we in de tussentijd voor groei doorgemaakt hebben", droomt Herald voorzichtig al weer van verdere uitbreidingsplannen. Maar een definitieve invullen is daar nog niet aan gegeven.

0
Volg ons!

Helaas: Deze pagina is nog niet beschikbaar. Houd onze site in de gaten, wij werken er aan!