NIEUWS

Nieuwe generatie aircoservice units van Mahle-BrainBee

De aircoservice units van Mahle-Brainbee blijven innovatief en vernieuwend. De nieuwste generatie heeft wederom een aantal flinke verbeteringen waardoor de efficiëntie in uw werkplaats toe zal nemen.

CBX Nederland adviseert en levert al jaren Airco Service Units van Mahle-Brainbee. Zij levert zowel de airco service units voor het koudemiddel type R-134a en het koudemiddel type R-1234yf. De nieuwe generatie volautomatische Mahle-Brainbee Air Nex Airco Service Units blinken uit in de simpele en intuïtieve gebruikersinterface en zijn allemaal voorzien van EGEA Certificaat. Ze beschikken over gebruiksvriendelijke volautomatisch programma’s en over een voertuig database.

De nieuwe generatie airco service units uit de 9300 en 9400 serie zijn standaard tevens voorzien van een wifi module en een aantal standaard mogelijkheden zoals:

  • Automatisch controle en installatie van beschikbare updates (software & database)
  • Service controle op afstand
  • Het versturen van het diagnose rapport naar PC of wifi printer
  • Het bijhouden van het proces tijdens een aircoservice beurt via een special ontwikkelde app (optioneel)

Door de toepassing van nieuwe en unieke technieken, ontwikkeld op basis van suggesties door gebruikers, zijn deze Airco Service Units nog vriendelijker in het gebruik en worden de onderhoudstijden tot maximaal 50% verkort tijdens het controle- / afvulproces. Met als resultaat een aanzienlijke kostenbesparing in het proces.

Vastgelegd wordt hoeveel olie en koudemiddel uit het Airco systeem is gehaald. Alle resultaten van de afzonderlijke controle stappen worden vastgelegd en zijn eenvoudig op te roepen en na te lopen. De machines beschikken ook over een diagnostisch systeem waarmee de zuiverheid van de tanks wordt gecontroleerd. Wanneer de zuiverheid van tankinhoud afwijkt van de normen dan zal de airco service unit instructies geven hoe dit op te lossen.

Daarnaast beschikken de nieuwe generatie Brainbee airco service units over een aantal gepatenteerde oplossingen die het serviceproces van aircosystemen nog fijner en veiliger maken. Bijvoorbeeld:

ECO lock koppelingen

Die voorkomen dat er tijdens ontkoppelen nog druk staat op het ventiel. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar is ook nog eens extra veilig en kan tevens een lekkende servicekoppeling detecteren.

SuperCharge systeem

Het SuperCharge systeem garandeert 100% vulling zonder gebruik te hoeven maken van een energie slurpende tankheater. Bijkomend maar niet onbelangrijk voordeel hiervan is ook nog dat de druk in de tank niet onnodig hoog is voor het terugwinnen van het koudemiddel van het volgende voertuig.

Samengevat: periodieke service aan aircosystemen van auto’s is zeker wel zinvol om proactief en volgens het serviceframe van autofabrikanten te controleren en mogelijke problemen te voorkomen. Doe je dit met een Mahle-Brainbee airco unit, dan heb je een slimme en handige airco service unit die gebruiksvriendelijker en veiliger werkt dan de standaard airco unit en ben je zeker van een goede aircoservice.

Hebben wij uw nieuwsgierigheid geprikkeld? Wilt u meer weten over de CBX Nederland over onze airco service apparatuur of wilt u meer weten over ander producten uit ons product portfolio? Liever eerst wat meer oriënteren? Natuurlijk bellen of bezoeken wij u graag. Geheel vrijblijvend om uw eventuele vragen te beantwoorden en u meer te vertellen over onze producten en diensten. Of vraag dan onze brochure aan.

0
Volg ons!

Helaas: Deze pagina is nog niet beschikbaar. Houd onze site in de gaten, wij werken er aan!